Фіксується все більше випадків смерті від грипу в Україні
Категорія
Культура
Дата публікації

Фіксується все більше випадків смерті від грипу в Україні

Фіксується все більше випадків смерті від грипу в Україні

Згідно даним, наданим МОЗ України та Державною санепідемслужбою, станом на 17 січня в Україні зафіксований вже 51 випадок летального результату грипу. Про це стало відомо 19 січня на брифінгу в кризовому медіа-центрі, передає  ONLINE.UA  з посиланням на  урядовий портал.


У Вінницькій області зафіксовано 7 таких випадків, в Одеській - 20, Донецькій - 4, Рівненській - 3, в Кіровоградській, Житомирській, Харківській, Черкаській, Чернівецькій, Львівській - по одному, у Києві - 5.


«Україна по захворюваності ГРВІ і грипом сьогодні знаходиться на рівні всіх європейських країн, тому приводів для паніки немає. Позитивом є те, що за останній тиждень зріс показник звернення хворих до лікарів і госпіталізації. Це означає, що люди почали більш відповідально ставитися до епідситуації, і менше займаються самолікуванням. Нагадуємо, що не варто масово скуповувати ліки, щоб не створювати паніку», - зазначив міністр охорони здоров'я.


За даними Українського центру з контролю і моніторингу захворювань МОЗ України, на сьогодні 17 областей наблизилися до епідемічного порогу щодо випадків захворювання на ГРВІ та грип.


Карантинні заходи поки введені в 16 регіонах: Вінницька, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Київська, Кіровоградська, Одеська, Полтавська, Рівненська, Сумська, Харківська, Херсонська, Чернівецька, Чернігівська області та місто Київ.


Раніше був  опублікований  прогноз погоди на найближчу добу, згідно з яким, в Україні знову холоднішає.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?