Люди починають замислюватися про необхідність смартфонів
Категорія
Технології
Дата публікації

Люди починають замислюватися про необхідність смартфонів

Люди починають замислюватися про необхідність смартфонів
Джерело:  NV

Після того як Девід Боуї зробив все можливе для того, щоб зробити свою смерть як можна менш публічною подією, багато людей задумалися про необхідність постійного перебування онлайн, а також резонність залежності від технологій, передає  ONLINE.UA  з посиланням на  Новий час.


"Відхід в оффлайн - доля хоробрих. Це не для тих, чиє життя може стати марним без мережі", - пише британська журналістка Габі Хінсліфф


Вона розповідає, що на різдвяні свята, застрягши в будинку без телефонного зв'язку і з дуже слабким Wi-Fi, вона, нарешті, дісталася до книги Джонатана Франзена «Чистота». Героїня книги - дівчина, яка виховувалася в будиночку в лісі матір'ю-хіппі, що шукає більш чистого, простого існування. Хінсліфф каже, що книга дуже своєчасна. Більше того, символічно, що будиночок, в якому відбувається дія, Франзен розташував в околицях Сан-Франциско - самого технологічно просунутого місця на планеті.


Вона зазначає, що «смартфонная детоксикація» стала наймоднішим трендом останнього часу. Відмова від смартфонів - це спроба показати, що ти занадто крутий і креативний, щоб постійно бути на зв'язку; що тобі потрібна свобода для великих думок.


Хінсліфф каже, що, як і дієта, яка потрібна тим, хто занадто багато їсть, детоксикація потрібна людям, які постійно знаходяться онлайн і перевантажують свій мозок інформацією.


«І саме тому технологічна дієта здається такою складною більшості з нас. Ховатися від світу набагато приємніше, якщо знаєш, що світ буде тебе шукати», - підсумовує вона.


Раніше повідомлялося про те, що деякі українці  планують  перестати дивитися телевізор, а 90% сучасної молоді  страждають  від синдрому фантомних вібрацій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?