Американські вчені назвали надійний засіб від вікової деградації
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Американські вчені назвали надійний засіб від вікової деградації

Американські вчені назвали надійний засіб від вікової деградації
Джерело:  Ортодокс

Добре знайомі фрукти виявилися джерелом речовин, що протистоять виникненню і розвитку нейродегенеративних розладів. Вчені з Університету Корнелла з'ясували, що вживання недорогих і доступних фруктів може захищати мозок від хвороби Альцгеймера, пише Orthodox.
Дослідниками були вивчені властивості яблук, бананів і апельсинів - фруктів, які найчастіше використовуються в західній дієті. Речовинами, які були вилучені з цих плодів, фахівці впливали на клітини нейронів у мозку.
У результаті вчені переконалися в тому, що фенолічні фітохімікалії фруктів пригнічують дію токсинів і гальмують окисне запалення клітинних процесів нейронала. Таким чином, споживання фруктів робить мозок людини менш сприйнятливим до дегенеративних процесів, пов'язаних зі старінням організму і обумовлює розвиток слабоумства.
При цьому, як підсумовують експерти, яблука мають найвищу концентрацію захисних антиокислювачів, що робить їх захисний ефект на мозок найбільш сильним. У меншій мірі захисними властивостями володіють банани і апельсини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?