ІДІЛ знищив найстаріший християнський монастир в Іраку
Категорія
Події
Дата публікації

ІДІЛ знищив найстаріший християнський монастир в Іраку

ІДІЛ знищив найстаріший християнський монастир в Іраку
Джерело:  BBC

Бойовики терористичного угрупування Ісламська держава зруйнували древній християнський монастир святого Іллі (Дейр березня Іліа), розташований біля міста Мосул в Іраку, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.
Про руйнування свідчать супутникові знімки цього району. Експерти вважають, що ісламісти знищили монастир ще влітку 2014 року, проте знайти підтвердження цьому вдалося тільки зараз. Масштаби руйнувань свідчать про знищення монастиря за допомогою бульдозерів або вибухів.
Монастир Святого пророка Іллі - найстаріший християнський монастир в Іраку, датується VI століттям.
Це не перший випадок, коли бойовики знищили архітектурну та історичну пам'ятку. У липні 2015 року джихадисти повністю зруйнували мечеть пророка Юнуса, мечеть пророка Джірджіса і храм пророка Даніяра в Мосулі, в березні 2015 - Мечеть Хема Кадо, а влітку 2015 року терористи по бульдозером знесли християнський монастир в невеликому місті Ель-Карьятейн в провінції Хомс на північному заході Сирії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?