Активісти під Кабміном пропонували чиновникам пройти тест на ВІЛ
Категорія
Культура
Дата публікації

Активісти під Кабміном пропонували чиновникам пройти тест на ВІЛ

Активісти під Кабміном пропонували чиновникам пройти тест на ВІЛ
Джерело:  УНН

Під стінами будівлі уряду пройшла акція, метою якої було привернення уваги влади до проблеми недофінансування програми лікування для ВІЛ-позитивних людей, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНН.
"Ми хотіли б, щоб представники Кабінету Міністрів, у тому числі і прем'єр-міністр, пройшли тест на ВІЛ. Ми сьогодні звертаємося до членів уряду, щоб вони переглянули фінансування програми лікування для ВІЛ-позитивних людей. 50% з них, якщо не отримають ліків, помруть до кінця року. Це 1 млрд 400 млн грн, якими Кабмін може зупинити епідемію ВІЛ / СНІДу. З року в рік політика не змінюється", - розповів глава Всеукраїнської мережі ЛЖВ Дмитро Шерембей.
На прохання пройти тест на ВІЛ ніхто з чиновників не відгукнувся, аргументувавши це тим, що у них робочий час. До активістів вийшов представник секретаріату Кабміну Михайло Шевченко, який прийняв звернення людей з проханням дофінансувати програму в 100% розмірі і пообіцяв, що уряд розгляне це питання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?