Керрі та Лавров обговорили прискорення Мінських угод
Категорія
Політика
Дата публікації

Керрі та Лавров обговорили прискорення Мінських угод

Керрі та Лавров обговорили прискорення Мінських угод
Джерело:  Укрінформ

Міністр закордонних справ РФ і держсекретар США в Цюріху обговорили необхідність впровадження в життя режим припинення вогню на сході України та надання ОБСЄ повного доступу для моніторінгу. Про це повідомляє  ONLINE.UA, посилаючись на  Укринформ.


"По Україні вони обговорили, як прискорити повну імплементацію Мінських зобов'язань, у тому числі термінову необхідність відновлення режиму припинення вогню та забезпечення повного доступу ОБСЄ", - зазначили в зовнішньополітичному відомстві США.
Крім того, як повідомили в держдепі, сторони мали дискусію з інших важливих питань. Серед них – перспективи проведення 25 січня переговорів ООН по сирійському політичному врегулюванню. У цьому зв'язку Керрі закликав російську сторону "використати свій вплив на Асада" для забезпечення гуманітарного доступу до всіх сирійців, особливо в містах, які досі перебувають у голодній облозі.
Глави відомств обговорили також важливість "потужної та єдиної" міжнародної реакції на ядерне випробування в Північній Кореї в порушення резолюцій Ради Безпеки ООН.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?