Білий хліб поліпшує роботу кишечника
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Білий хліб поліпшує роботу кишечника

Білий хліб поліпшує роботу кишечника
Джерело:  Ортодокс

Експерти дійшли висновку, що вживання білого хліба сприяє зростанню корисних мікроорганізмів у кишечнику людини. Як відомо, для нормальної роботи кишечника дуже важливий «склад» і кількість мікроорганізмів, що мешкають в ньому, пише Orthodox.
Як тільки знижується достатня кількість корисних бактерій, починають розвиватися відхилення в роботі організму і як результат - захворювання. Мікрофлора нашого організму безпосередньо залежить від способу харчування. В цьому випадку працює елементарний логічний закон - корисні продукти забезпечують його корисними мікроорганізмами і навпаки. Фахівцями було проведено дослідження медичних показників 38 добровольців на предмет взаємодії продуктів харчування і утворення корисних мікроорганізмів.
Медики регулярно вивчали раціон харчування добровольців і здійснювали забір калу для аналізу. Дослідження показали, що пектин, який містять цитрусові, може знижувати вміст корисних мікроорганізмів у кишечнику, тоді як білий хліб виявився корисним унаслідок благотворного впливу на зростання корисних мікроорганізмів у ньому. Бактерії, які «поселяються» в організмі після вживання білого хліба, трансформують лактозу і вуглеводи в молочну кислоту, що благотворно впливає на нормалізацію травлення в кишечнику.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?