Експерти дійшли висновку, що вживання білого хліба сприяє зростанню корисних мікроорганізмів у кишечнику людини. Як відомо, для нормальної роботи кишечника дуже важливий «склад» і кількість мікроорганізмів, що мешкають в ньому, пише Orthodox.
Як тільки знижується достатня кількість корисних бактерій, починають розвиватися відхилення в роботі організму і як результат - захворювання. Мікрофлора нашого організму безпосередньо залежить від способу харчування. В цьому випадку працює елементарний логічний закон - корисні продукти забезпечують його корисними мікроорганізмами і навпаки. Фахівцями було проведено дослідження медичних показників 38 добровольців на предмет взаємодії продуктів харчування і утворення корисних мікроорганізмів.
Медики регулярно вивчали раціон харчування добровольців і здійснювали забір калу для аналізу. Дослідження показали, що пектин, який містять цитрусові, може знижувати вміст корисних мікроорганізмів у кишечнику, тоді як білий хліб виявився корисним унаслідок благотворного впливу на зростання корисних мікроорганізмів у ньому. Бактерії, які «поселяються» в організмі після вживання білого хліба, трансформують лактозу і вуглеводи в молочну кислоту, що благотворно впливає на нормалізацію травлення в кишечнику.
- Категорія
- Наука та медицина
- Дата публікації