Прокуратура Криму порушила справу проти співробітників Coca-Cola і Pepsico
Категорія
Політика
Дата публікації

Прокуратура Криму порушила справу проти співробітників Coca-Cola і Pepsico

Прокуратура Криму порушила справу проти співробітників Coca-Cola і Pepsico
Джерело:  Hromadske

Проти співробітників компаній Coca-cola і Pepsico в окупованому Криму порушено кримінальне провадження за визнання незаконною анексії півострова, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на hromadske.tv.
«Посадові особи компаній Coca-Cola і Pepsico зловжили своїми повноваженнями, що заподіяло істотну шкоду інтересам держави Україна», - йдеться у відповіді прокуратури на запит нардепа Георгія Логвинського.
Прокуратура анексованого Росією півострова порушила за цим фактом провадження за ч. 1 ст. 364-1 Кримінального кодексу (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми). Матеріали провадження направлені до Генеральної прокуратури для визначення підслідності.
Нагадаємо, компанія Coca-Cola розмістила на своїй офіційній сторінці в соцмережі карту РФ без Криму, викликавши обурення росіян. Після цього компанія вибачилася перед громадянами РФ і "домалювала" Крим, викликавши несхвалення вже з боку українців. Деякий час по тому українське представництво компанії Coca-Cola вибачилося за «непорозуміння» через публікацію карти РФ, на якій півострів був вказаний як частина території цієї країни. Старший віце-президент компанії Coca-Cola Клайд Таггл заявив, що зміст публікації було підготовлено незалежним агентством без відома і погодження головного офісу, але він бере за це на себе повну відповідальність.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?