У Польщі мають намір змінити закон про вибори
Категорія
Світ
Дата публікації

У Польщі мають намір змінити закон про вибори

У Польщі мають намір змінити закон про вибори
Джерело:  Newsweek Polska

Повідомлення про те, що правляча партія Польщі "Право і Справедливість" хоче змінити закон про вибори, які з'явилися в минулу п'ятницю, підтвердилися, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Newsweek Polska.
Про необхідність таких змін заявив на закритому засіданні партії її голова Ярослав Качинський. У справі зміни виборчого законодавства ПіС надихається пропозиціями руху "Кукіз15", робота над ними може початися в будь-який день. Партія пропонує змінити виборчу систему на змішану: 230 депутатів Сейму обиралися б за пропорційною системою, ще 230 - в одномандатних округах.
У правлячій партії хочуть змінити і систему функціонування Центральної виборчої комісії, до якої зараз входять 9 суддів, обраних президентами Конституційного суду, Вищого адміністративного суду та Вищого суду. ПіС хоче, щоб до комісії входили шестеро представників парламентських фракцій і троє суддів.
Нагадаємо, 7 січня президент Польщі Анджей Дуда підписав поправки до закону про телемовлення і радіомовлення, викликавши несхвалення в ЄС. Глава Європарламенту звинуватив польський уряд у копіюванні російської політичної моделі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?