Європарламент ратифікував угоду про асоціацію з Косово
Категорія
Світ
Дата публікації

Європарламент ратифікував угоду про асоціацію з Косово

Європарламент ратифікував угоду про асоціацію з Косово

Європейський парламент дав свою згоду на угоду про стабілізацію і асоціацію між ЄС і Косово. Договір стане основою для зміцнення політичної асоціації та економічної інтеграції між ЄС та Косово, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву Європарламенту.
Угоду підтримали 486 депутатів Європарламенту, проти проголосували 102, 81 - утрималися.
"Це дуже хороша новина і ще один важливий крок на шляху інтеграції Косово в ЄС. Вперше ЄС і Косово набудуть договірні угоди", - зазначила доповідач Ульріке Луначек
Угода ЄС-Косово включає політичний діалог, торгові відносини і допоможе встановленню більш тісного співробітництва в багатьох секторах, включаючи енергетику, навколишнє середовище, а також юстиції та внутрішніх справ. Вона також містить положення, спрямовані на впровадження стандартів ЄС у таких областях, як конкуренція, закупівлі, інтелектуальна власність і захист прав споживача.
Рада міністрів може офіційно укласти договір і зробити його чинним уже в найближчі місяці. Угода не вимагає ратифікації окремими державами-членами ЄС.
Нагадаємо, Комітет Європарламенту із закордонних справ схвалив Угоду про стабілізацію та асоціацію з Косово 15 грудня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?