Питання про 7-у хвилю мобілізації сьогодні не стоїть - Полторак
Категорія
Політика
Дата публікації

Питання про 7-у хвилю мобілізації сьогодні не стоїть - Полторак

Питання про 7-у хвилю мобілізації сьогодні не стоїть - Полторак

У Міністерстві оборони ще не можуть сказати, чи буде оголошена сьома хвиля мобілізації. Про це в четвер, 21 січня, повідомив міністр оборони Степан Полторак, передає ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.
"Чи буде 7-а хвиля мобілізації - це багато від чого залежить. Ми зараз дивимося, чи є необхідність, Генштаб робить розрахунки. Я сподіваюся на збільшення кількості охочих служити в ЗСУ на контракті. Багато факторів впливають на це, але питання сьогодні не стоїть", - сказав міністр.
Відповідаючи на запитання про те, чому почастішали випадки відвідування співробітниками військкоматів військовозобов'язаних громадян вдома, Полторак сказав, так було і тоді, в Україні був мир, "просто тоді на них ніхто не звертав уваги".
"У нас є порядок прийняття на військовий облік, і ми повинні наводити лад у цьому обліку. Це щоденна робота працівників військкоматів. Цього боятися не треба. У часи Януковича, коли Міністерством оборони керували громадяни Російської Федерації, цей облік був знищений. Зараз нам його треба відновити", - зазначив міністр.
Раніше президент України Петро Порошенко повідомив, що проект закону про оголошення чергової хвилі мобілізації буде внесений до Верховної Ради тільки після звернення Генерального штабу Збройних сил України. У Генштабі заявили, що сьома хвиля мобілізації все ж буде проведена, але буде менше попередніх.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?