Запас ходу електрокара BMW i3 збільшиться у півтора рази
Категорія
Авто-мото
Дата публікації

Запас ходу електрокара BMW i3 збільшиться у півтора рази

Запас ходу електрокара BMW i3 збільшиться у півтора рази
Джерело:  Мотор.ru

Компанія BMW збирається приблизно на 50 відсотків збільшити запас ходу електрокара i3. Модернізований блок літій-іонних акумуляторів дебютує нинішнім літом на хетчбеку 2017 модельного року. Про це повідомив голова відділення з маркетингу та продажу баварської марки Ієн Робертсон, пише Мотор.
Очікується, що в i3 застосують батареї підвищеної ємності, а також оновлене програмне забезпечення і поліпшену електроніку. Наразі максимальний заявлений запас ходу BMW i3 в США складає 130 кілометрів, а в Європі - 160 кілометрів. Таким чином, модернізований електрокар зможе проїжджати без підзарядки 190-240 кілометрів.
BMW i3 оснащується 170-сильним електричним двигуном і комплектом літій-іонних батарей ємністю 22 кіловат-години. У моделі також є модифікація з двоциліндровим мотором робочим об'ємом 647 кубічних сантиметрів, який заряджає акумулятори та збільшує пробіг до 300 кілометрів.
Раніше повідомлялося, що в 2018-2019 році BMW i3 почнуть укомплектовувати батареями нового покоління, за рахунок чого у моделі значно збільшиться дальність поїздки на одній зарядці. Не виключено, що власникам нинішніх електрокарів запропонують замінити колишні акумулятори на нові.
Для порівняння, запас ходу Nissan Leaf 2016 модельного року, ємність батарей якого збільшилася з 24 до 30 кіловат-годин, складає 250 кілометрів. Серійна версія хетчбека Chevrolet Bolt, оснащена комплектом акумуляторів ємністю 60 кіловат-годин, здатна проїхати без підзарядки до 320 кілометрів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?