Дуже мало українців зробили щеплення від грипу - МОЗ
Категорія
Культура
Дата публікації

Дуже мало українців зробили щеплення від грипу - МОЗ

Дуже мало українців зробили щеплення від грипу - МОЗ
Джерело:  Укрінформ

Головний позаштатний інфекціоніст Міністерства охорони здоров'я України, професор Ольга Голубовська повідомила, що лише 3% українців зробили щеплення від грипу, серед груп ризику - 20%, передає ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.
"На сьогоднішній день рівень вакцинації населення в загальному становить 3%, рівень вакцинації груп ризику - близько 20%. Це дуже мало, тому що в групах ризику ймовірність тяжкого перебігу захворювання та розвитку важкої первинної пневмонії, яка є основною причиною смерті, дуже висока. Особливо групи ризику повинні робити вакцинацію в передсезонному і в сезон, щоб себе захистити", - підкреслила Ольга Голубовська.
"Якщо людина захворіла, вона повинна звернутися в медичний заклад у першу добу, особливо якщо вона відноситься до груп ризику. Практично всі смертельні випадки пов'язані з цим штамом вірусу грипу - h1n1 - виключно в групах ризику", - сказала Голубовська.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?