Бородаті чоловіки більш гігієнічні
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Бородаті чоловіки більш гігієнічні

Бородаті чоловіки більш гігієнічні

Вченим з Університетського коледжу Лондона були досліджені бактерії, що живуть на обличчі гладковиголених чоловіків і бороданів, після чого він в чашці Петрі спробував виростити більше 100 штамів бактерій з бороди дорослого чоловіка, передає  ONLINE.UA  з посиланням на  lenta.ru.

З часом вчений зауважив, що деякі з досліджених мікроорганізмів придушували активність інших. Мікробіолог пов'язав це з виникненням конкуренції між мікробами.

Бактерії в боротьбі за місцепроживання і їжу знищують один одного і продукують токсини (якими можуть бути антибіотики). Дослідник припустив, що в ході експериментів епідермальний стафілокок знищував шкідливі штами кишкової палички.

Останні можуть стати причиною розповсюдження інфекції в сечостатевих шляхах. У чисто бриючих особа чоловіків набагато менше епідермальних стафілококів. Вчений запропонував додавати бактерії в гігієнічні засоби (зубні пасти та рідини для полоскання порожнини рота).

Раніше  публікувалися  результати дослідження того, чому дівчата більше люблять бороданів, а також  фотодобірки, які доводять, що борода змінює все.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?