Продукти, які захистять від діабету
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Продукти, які захистять від діабету

Продукти, які захистять від діабету
Джерело:  Ортодокс

Деякі продукти харчування, на зразок чорниці, селери і винограду, можуть знижувати ризик розвитку діабету. Такого висновку дійшли дослідники з Університету Східної Англії і Королівського коледжу Лондона, пише Orthodox.
Вживання продуктів, що містять велику кількість флавоноїдів, включаючи антоціаніни та інші компоненти, забезпечує додатковий захист від діабету другого типу. Високий рівень флавоноїдів наголошується в ягодах, чаї і шоколаді. Ці рослинні поліфеноли допомагають знижувати інсулінорезистентність і більш ефективно контролювати рівень цукру в крові.
"Наше дослідження дозволило простежити за користю вживання певних підгруп флавоноїдів, - говорить автор дослідження Аедін Кессіді. - Ми зосередилися на флавонах, що містяться в рослинах і овочах, таких як петрушка, чебрець і селеру. Також ми вивчали пігменти антоціаніни, що містяться в ягодах, червоному винограді та інших червоних або синіх фруктах і овочах. Це перше настільки значне дослідження на людях, що дозволяє вивчити вплив потужних біоактивних компонентів в справі зниження ризику діабету".
Лабораторні дослідження показали, що цей тип продуктів може модулювати процес регуляції рівня цукру в крові, знижуючи тим самим небезпеку розвитку діабету другого типу. У сферу уваги дослідників потрапили 2000 жінок, які заповнювали запитальники, що стосувалися загальної кількості споживаних ними флавоноїдів, а також прийом цих поліфенолів окремо по шістьох підкласах.
У всіх учасників дослідження брали аналізи крові, щоб вивчити рівень цукру і ступінь розвитку запальних процесів. Виявилося, що насичені антоціанинами продукти суттєво знижували інсулінорезистентність, підвищений показник якої є передвісником діабету другого типу. Флавони допомагали підвищити рівень білка адипонектину, що регулює метаболічні процеси, включаючи і кількість цукру в крові.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?