Директор НАБУ прокоментував інформацію про вимогу США відставки Шокіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Директор НАБУ прокоментував інформацію про вимогу США відставки Шокіна

Директор НАБУ прокоментував інформацію про вимогу США відставки Шокіна
Джерело:  Голос Америки

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник спростував інформацію про зв'язок між кредитними гарантіями США і відставкою генерального прокурора Віктора Шокіна. Про це він заявив в інтерв'ю Голосу Америки, передає ONLINE.UA.
"Ця новина з'явилася раніше, ніж ми потрапили на зустріч у Державний департамент. Тому це трохи схоже на провокацію", - сказав Ситник.
Директор НАБУ розповів, що на зустрічі обговорювався статус створення нових органів - Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, а фігура генпрокурора, за словами Ситника, має опосередковане відношення до діяльності антикорупційних органів.
"Останньою інстанцією у справах, які розслідуються детективами НАБУ, є антикорупційний прокурор, який абсолютно незалежний", - підкреслив Ситник.
На уточнююче питання, чи не згадувалося чи ім'я Генпрокурора на зустрічі в Держдепі США, він відповів:
"Так, як новина викладена, такої інформації не було на зустрічі".

Раніше повідомлялося, що США нададуть Україні кредитні гарантії тільки після відставки Шокіна.
За словам и заступника Генпрокурора Віталія Каська, американська і європейська сторони негативно оцінюють результати реформи. Переважна більшість українців також вважають, що реформа прокуратури не призвела до серйозного кадрового оновлення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?