Японія заявила про зняття санкцій з Ірану
Категорія
Економіка
Дата публікації

Японія заявила про зняття санкцій з Ірану

Японія заявила про зняття санкцій з Ірану

Міністр закордонних справ Японії Фуміо Кисида повідомив про зняття санкцій з Ірану, передає ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
Банки Японії та Ірану тепер отримають можливість відкривати філії та укладати контракти на валютний обмін. Крім того, після скасування санкцій стане можливим підписання угоди про інвестиції, домовленість про яку була досягнута під час візиту глави японського МЗС до Ірану в жовтні 2015 року.
Очікується, що Японія постарається відновити свої позиції в освоєнні одного з найбагатших на Близькому Сході родовищ нафти Азадеган, запаси якого оцінюються в 26 млрд барелів. Японія отримала 75% концесії на розробку родовища ще в 2004 році, але вийшла з проекту після впровадження санкцій проти Ірану в 2010 році.
Нагадаємо, 16 січня санкції ЄС проти Ірану були зняті, після чого в Перській затоці вперше за багато років з'явилися десятки великих нафтотанкерів. Також повідомлялося, що іранські банки будут ь підключені до системи SWIFT.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?