США продасть Ірану арсенал боєприпасів для винищувачів
Категорія
Фінанси
Дата публікації

США продасть Ірану арсенал боєприпасів для винищувачів

США продасть Ірану арсенал боєприпасів для винищувачів
Джерело:  France 24

У США схвалили продаж бомб і ракет на майже $2 млрд для оснащення ескадрильї іракських винищувачів F-16 в боротьбі з терористичним угрупуванням Ісламська держава, передає ONLINE.UA з посиланням на Agence France Press.
В Агентстві співробітництва в галузі безпеки і оборони США заявили, що 400 американських фахівців працюватимуть в Іраку щонайменше до 2020 року для підтримки арсеналу і навчання іракських пілотів і наземного персоналу.
"Ця продаж дозволить Іраку повною мірою підтримувати і використовувати свої літаки, а також забезпечувати підготовку пілотів для захисту Іраку від поточних і майбутніх загроз", - йдеться в повідомленні агентства.
Раніше повідомлялося про продаж Іраку 36 винищувачів. Тепер очікуються поставки озброєння на суму $1.95. Для кожного іракського винищувача F-16 планують поставити 150 високоточних ракет класу "повітря-земля" Maverick і по 24 Sidewinder. Також буде надано 16000 авіабомб, обладнаних системами лазерного і супутникового наведення. На кожен літак буде встановлено 20-мм кулемет M61 Vulcan.
Раніше про готовність відправити спецназ в Ірак і Сирію для боротьби з ІДІЛ заявили в уряді Данії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?