Квартири на верхніх поверхах і пентхауси небезпечні для життя
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Квартири на верхніх поверхах і пентхауси небезпечні для життя

Квартири на верхніх поверхах і пентхауси небезпечні для життя
Джерело:  Ортодокс

У мегаполісах побудовано багато висоток, основна маса жителів вважають таке житло елітним. Більшість людей мріють придбати собі таку нерухомість. Але не всі знають, що, незважаючи на престижність таких квартир завдяки панорамі, що відкривається, всі ці квартири і пентхауси небезпечні для життя, пише Orthodox.
Фахівці стверджують, що проживання на висоті несприятливо позначається на стані організму в цілому. Вчені з Торонто дійшли висновку, що жителі верхніх поверхів пентхаусів піддаються ризику померти від інфаркту. Причина такого ризику банальна і полягає в нестачі часу, необхідного для того, щоб медичні співробітники швидкої допомоги встигли до хворого. Коли у хворого стається інфаркт, йому необхідна миттєва кваліфікована допомога, а через проблеми з доступом на настільки високі поверхи лікарі витрачають дорогоцінний час, якого потім не вистачає на порятунок хворого.
Щоб дійти такого висновку, вчені провели експерименти за участю жителів висотних будівель. Результати показали, що господарі перших поверхів мають мінімальний ризик, у власників квартир до 15 поверху на п'ять відсотків ризик збільшується, а люди, які живуть вище двадцятого поверху, шансів вижити практично не мають.
Провівши такі дослідження, вчені дійшли висновку, що для безпеки жителів висотки необхідно розмістити на верхніх поверхах дефібрилятори і кисневі маски. З таким рішенням вчені звернулися до місцевої влади, яка пообіцяла вирішити цю проблему і будівельникам таких будинків доручити установку додаткового обладнання.
Також американські дослідники заявили владі про те, що кожному працівнику швидкої допомоги необхідно мати універсальний ключ, щоб без проблем дістатися до ліфта, такими ключами забезпечені пожежники, для медиків поки така функція була недоступна.
Виходить, що не завжди красиве і розкішне житло є безпечним. Адже головне для людини - це здоров'я. Тому сьогодні всім літнім власникам квартир у висотках треба серйозно замислитися над своїм здоров'ям. До того ж, важливо не пропустити перші симптоми інфаркту, які можна визначити ще на ранній стадії.
Звичайно ж, всім, хто в тій чи іншій мірі має проблеми з серцем, необхідно бути уважними до свого здоров'я і дотримуватися правильного способу життя. Тільки так можна продовжити собі життя і не побоюватися через здоров'я в майбутньому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?