Сміх допомагає людині залишатися стрункою
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Сміх допомагає людині залишатися стрункою

Сміх допомагає людині залишатися стрункою
Джерело:  Ортодокс

Тривалий нестримний сміх може спалити стільки ж калорій, як прогулянка, на думку вчених, і навіть невелика єхидна посмішка здатна дати м'язам навантаження, спалюючи близько 10 калорій на годину, пише Orthodox.
Доктор Хелен Пілчер - комік, яка має докторський ступінь у галузі біології - розглянула результати досліджень дієтичних ефектів сміху. Дані показали, що найбільш інтенсивний вид сміху може спалювати 120 калорій на годину, що еквівалентно ефекту ходьби в помірному темпі, в той час як менш заразливий сміх здатний спалити від 20 до 100 калорій на годину. За словами експерта, хороший сміх допомагає тримати м'язи живота в тонусі і дає їм певне навантаження, навіть якщо ви просто сидите на дивані. Саме тому Хелен Пилчер рекомендує частіше дивитися гумористичні передачі і комедії, позаяк вони можуть сприяти втраті ваги.
За словами фахівців, хороший сміх поліпшує кровотік, сприяючи тренуванню серцево-судинної системи. Коли людина сміється, вона вдихає більше кисню, і її серцебиття частішає, в результаті грудна клітка часто піднімається і опускається, змушуючи активно працювати м'язи преса і худнути.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?