Фахівці з'ясували, чому менопауза викликає часту мігрень
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Фахівці з'ясували, чому менопауза викликає часту мігрень

Фахівці з'ясували, чому менопауза викликає часту мігрень
Джерело:  Ортодокс

Якщо припливи і безсонні ночі вже давно є найбільш відомими симптомами менопаузи, то тепер учені з'ясували, що мігрені є ще більш вираженими в міру наближення до клімаксу. Зміни в рівнях гормонів, ймовірно, будуть викликати повторні головні болі у деяких жінок, на думку експертів з Університету Цинциннаті, пише Orthodox.
Повідомляється, що жінки нерідко говорять лікарям, що їх головні болі мігрені погіршуються в міру наближення до менопаузи, і тепер є докази того, що вони мали рацію.
Команда вчених відстежувала 3664 жінок, схильних до мігрені, до і під час настання менопаузи. Вони виявили, що для жінок, які вже мали досвід мігрені, ризик серйозних головних болів, що виникають, принаймні, 10 днів на місяць, збільшився на 60% у міру настання менопаузи.
Імовірно, низькі рівні естрогену і прогестерону можуть бути причиною цього явища. Прості процедури, які регулюють рівень гормонів - у тому числі прийом оральних контрацептивів - може легко вирішити цю проблему, обнадіюють фахівці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?