Центральна і місцева влада повинні об'єднати зусилля для децентралізації - Зубко
Категорія
Політика
Дата публікації

Центральна і місцева влада повинні об'єднати зусилля для децентралізації - Зубко

Центральна і місцева влада повинні об'єднати зусилля для децентралізації - Зубко

Згідно зі словами Міністра регіонального розвитку України, децентралізація є базовою реформою, яка в майбутньому допоможе Україні адаптуватися до життя всередині Євросоюзу і остаточно допоможе розірвати радянські пута в системі управління, передає  ONLINE.UA  з посиланням на  урядовий портал.


На думку Міністра регіонального розвитку, гідна мотивація місцевого самоврядування допоможе домогтися успіху. В якості мотивації планується ввести підтримку середнього та малого бізнесу, формування інвестиційної політики, створення нових робочих місць.


Геннадій Зубко зазначив, що бюджетна децентралізація дозволила збільшити місцеві бюджети.


Також Зубко розповів про першочергові плани на 2016 рік. Таким чином, одним з важливих пріоритетів стане впровадження енергоефективності та удосконалення комунальних служб. Крім цього, в 2016 необхідно завершити процес передачі управління земельними ресурсами органам місцевого самоврядування.


Також в 2016 році планується розробка і прийняття великого пакету законопроектів, що сприяють децентралізації в 22 сферах і галузях діяльності.



Раніше Віталій Кличко  розповідав  про перетворення українських міст на прикладі Києва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?