Кіноакадемія США змінила принципи присвоєння Оскарів
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Кіноакадемія США змінила принципи присвоєння Оскарів

Кіноакадемія США змінила принципи присвоєння Оскарів
Джерело:  Премія "Оскар"

Кіноакадемія США заявила про зміни в принципах формування комітету, який присуджує Оскари. Це така відповідь на скандал, який розгорівся через відсутність темношкірих номінантів на акторські нагороди на церемонії 2016 року, передає ONLINE.UA, посилаючись на прес-службу кіноакадемії.
Кіноакадемія повідомляє, що рада директорів одноголосно вирішила вжити низку заходів, що дозволяють зробити склад голосуючих більш різноманітним за статевою та расовою ознаками.
Починаючи з 2016 року статус члена академії, який має право на голосування, триватиме 10 років і після закінчення цього періоду триватиме тільки в тому випадку, якщо академік був активний в кіноіндустрії протягом цього часу. Статус довічного члена академії присуджуватиметься у випадку, якщо кінематографіст є членом організації три терміни підряд або якщо його номінували на Оскар.
Завдяки цьому заходу число жінок і представників расових меншин в академії має подвоїтися до 2020 року.
Нагадаємо, через скандал серед представників шоу-бізнесу, який розгорівся в результаті відсутності афроамериканців серед номінантів, американська кіноакадемія може доповнити кількість номінантів на Оскар в категорії «Кращий фільм».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?