ІДІЛ опублікувала відео з арабськими терористами
Категорія
Світ
Дата публікації

ІДІЛ опублікувала відео з арабськими терористами

ІДІЛ опублікувала відео з арабськими терористами
Джерело:  Укрінформ

Терористичне угрупування Ісламська держава опублікувало відеоролик з учасниками серій нападів у Парижі 13 листопада, а також, ймовірно, погрозами на адресу Великої Британії, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.
«Стверджується, що на відео, опублікованому терористичним угрупуванням Ісламська держава в неділю, показані дев`ять терористів на території Іраку і Сирії, причетних до подій у Парижі», - пише The Guardian.
Це може означати, що не тільки ІДІЛ координував ісламістів, причетних до нападів, але й група бойовиків з опорних пунктів в Сирії та Іраку.
Повідомляється, що відеоролик був знятий в околицях сирійського міста Ракка до здійснення терактів в Парижі. У ньому фігурують громадяни Іраку, Франції та Бельгії, які говорять арабською та французькою мовами і здійснюють групові страти імовірно мирних жителів. Серед них ідентифіковані учасники теракту в столиці Франції Біляль Хадфі, Абдельхамід Абауд і Самі Амімур, які пізніше були ліквідовані французькими силовиками.
Наприкінці 17-хвилинного відеозапису терористи нібито погрожують атаками на Великобританію, показуючи прицільно головні туристичні місця в Лондоні, а також британського прем'єра Девіда Кемерона і спікера палати громад Джона Беркова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?