Народ повинен вирішити, якою буде нова Конституція - Яценюк
Категорія
Політика
Дата публікації

Народ повинен вирішити, якою буде нова Конституція - Яценюк

Народ повинен вирішити, якою буде нова Конституція - Яценюк

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у зверненні до українського народу закликав провести цього року референдум за новим проектом Конституції. Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook, передає ONLINE.UA.
"Настав час, щоб український народ сказав своє слово - якою має бути нова українська Конституція в новій європейській Україні. Ніхто, крім народу України, не має права визначати, яким буде Основний Закон. Референдум щодо Конституції і є прямим народовладдям у вільній і демократичній країні, за яку ми боролися два роки тому на Майдані і зараз захищаємо зі зброєю в руках", - написав глава уряду.
За словами прем'єра, нова Конституція - це новий суспільний договір.
"Договір між громадянами і владою, яку вони обрали. Договір про розподіл прав і відповідальності всередині самої влади - між Президентом, Урядом та Парламентом. Договір про взаємини між центром і регіонами. Договір про створення нового чесного і справедливого суду, а не перепризначення діючого. Договір про чітку геополітичну мету України - стати членом Євросоюзу і НАТО", - зазначив Яценюк.



Раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко

виступив

проти проведення дострокових парламентських виборів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?