Місія Ради Європи з прав людини починає роботу в Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Місія Ради Європи з прав людини починає роботу в Криму

Місія Ради Європи з прав людини починає роботу в Криму
Джерело:  Рада Європи

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд повідомив про початок роботи в окупованому Криму місії Ради Європи з прав людини, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Ради Європи.
Місію очолить швейцарський дипломат Жерар Студман, а допомагатимуть йому троє членів секретаріату Ради Європи. Коментуючи рішення про направлення місії, Ягланд підкреслив, що "жодній делегації з міжнародної організації не вдалося там (у Криму) побувати".
"Місія буде проводитися в умовах повної незалежності і не стосуватиметься будь-якого питання, пов'язаного з територіальним статусом Криму", - зазначив генсек.
За словами Ягланда, це допоможе отримати чітку і повну інформацію про ситуацію з правами людини і переконатися, що жителі окупованого Криму не залишилися без уваги Європи.
Мандат місії охоплює всі основні питання прав людини, включаючи свободу вираження думок і свободи засобів масової інформації; свободу асоціацій і зборів; права меншин; місцеве самоврядування; боротьбу з корупцією та умови утримання у в'язницях.
Інформації про те, чи узгоджений візит з Україною, поки немає. Зазвичай апарат генсека відзначає це в заявах про подібні візити, проте в цьому випадку такої згадки немає.
Раніше глава МЗС України Павло Клімкін на своїй сторінці в Twitter повідомляв про наміри Ради Європи оцінити ситуацію в анексованому Росією Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?