Економіка РФ в 2015 році скоротилася на 3,7%
Категорія
Економіка
Дата публікації

Економіка РФ в 2015 році скоротилася на 3,7%

Економіка РФ в 2015 році скоротилася на 3,7%
Джерело:  BBC

Російська економіка скоротилася на 3,7% в 2015 році, за попередніми даними, опублікованими службою статистики країни, передає ONLINE.UA з посиланням на BВC News.
Економіка постраждала від позачергового падіння цін на нафту, які знизилися на 70% за останні 15 місяців. Вплинули також санкції, що накладаються Заходом після російської анексії Криму в 2014 році.
Роздрібні продажі впали на 10%, а інвестиції в основний капітал скоротилися на 8,4%.
Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв попередив раніше цього місяця, що падіння може призвести до перегляду бюджету РФ на 2016 рік.
Міністр фінансів Антон Силуанов заявив, що бюджет РФ може бути збалансований тільки коли ціна на нафту буде $82 за барель. Нагадаємо, зараз нафта марки Brent, яка виступає міжнародним стандартом, торгується на рівні $31 за барель.
Податки від нафти і газу формують близько половини доходів російського уряду. Падіння цін на нафту і рекордно низький рівень рубля по відношенню до долара США минулого тижня також призвели до відтоку іноземних інвестицій з російського фондового ринку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?