ПАРЄ підготує доповідь про вбивство Нємцова
Категорія
Світ
Дата публікації

ПАРЄ підготує доповідь про вбивство Нємцова

ПАРЄ підготує доповідь про вбивство Нємцова

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) прийняла рішення підготувати спеціальну доповідь про вбивство російського опозиційного політика Бориса Нємцова. Про це повідомив лідер Партії народної свободи (ПАРНАС) Михайло Касьянов, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Радіо Свобода.
Після виступу на засіданні Асамблеї в понеділок, 25 січня, Касьянова, адвоката сім'ї Нємцова Вадима Прохорова, дочки опозиціонера Жанни Нємцової, члена ПАРНАС Ольги Шоріної і журналіста Володимира Кара-Мурзи, члени ПАРЄ ухвалили рішення підготувати доповідь про вбивство політика.
Промовці відзначили, що після вбивства Бориса Нємцова "ситуація з правами людини і цивільними свободами в Росії значно погіршилася". Як один з доказів лідер ПАРНАС навів недавню заяву глави Чеченської Республіки Рамзана Кадирова про те, що представники позасистемної російської опозиції є "ворогами народу".
За словами Касьянова, ініціатива взяти під контроль розслідування вбивства російського опозиціонера "одразу була підтримана - більше 30 депутатів поставили свої підписи, необхідні для початку формальних процедур".
Нагадаємо, підозрюваний у вбивстві Бориса Нємцова нещодавно розповів про нову версію злочину. Крім того, адвокати обвинувачених шукають "український слід" у вбивстві політика.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?