Google присвятив "дудл" 90-річчю механічного телебачення
Категорія
Культура
Дата публікації

Google присвятив "дудл" 90-річчю механічного телебачення

Google присвятив "дудл" 90-річчю механічного телебачення
Джерело:  gagadget.com

Сьогодні виповнилося 90 років з дня першої передачі так званого механічного телебачення, винаходу Джона Берда (John Logie Baird). Воно використовувало не електронні пристрої типу електронно-променевих трубок, а скануючий елемент, установлюваний в приймальному і передавальному пристрої. Таке телебачення було німим і не дозволяло передавати звук. А через низьку роздільну здатність отримало назву малострочного, пише gagadget.com.

Попри те, технологія набула поширення в газетній поліграфії для передачі фотографій без напівтонів. Сканування фотознімку займало всього кілька хвилин і дозволяло отримувати контрастний чорно-білий знімок прийнятної для газети якості. Заслуга Берда полягала в тому, що 26 січня 1926 року йому вдалося передати рухоме зображення у своїй лабораторії в Лондоні. Вже через пару років, 12 червня 1928 року, в ефір вийшла перша мовна станція, що використовує стандарт механічного телебачення. Сталося це в Чикаго.


У СРСР проводилися трансляції механічного телебачення в період з 1930 по 1940 рік. Передачі велися в Москві, Ленінграді та Одесі. І були припинені після запуску телевізійного центру на Шаболовці і подальшого переходу на електронні засоби передачі зображення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?