Компанія Bosch представила інтелектуальну педаль акселератора
Категорія
Технології
Дата публікації

Компанія Bosch представила інтелектуальну педаль акселератора

Компанія Bosch представила інтелектуальну педаль акселератора
Джерело:  3dnews.ru

Компанія Bosch запропонувала концепцію інтелектуальної педалі акселератора, яка може бути впроваджена в транспортних засобах майбутнього, пише 3Dnews.
Ідея полягає в тому, щоб наділити педаль зворотним зв'язком з водієм. Система за допомогою вібрацій дозволить давати автомобілісту різні рекомендації, які допоможуть переміщатися з вищою безпекою та економічністю.
Електронний вузол педалі акселератора, зокрема, може отримувати інформацію про роботу силової установки, трансмісії і бортових систем забезпечення безпеки. Крім того, комплекс враховуватиме дані від навігатора. Більш того, система може бути пов'язана з інтелектуальною дорожньою інфраструктурою.


Система за допомогою вібрацій і зміни зусилля натискання на педаль зможе інформувати водія про необхідність зміни передачі або, скажімо, перемикання з електричної тяги на традиційний двигун внутрішнього згоряння. Крім того, комплекс підкаже, що варто скинути швидкість, оскільки транспортний засіб, який йде попереду, пригальмовує.


Зрозуміло, система не втручатиметься в роботу іншої електроніки, залишаючи прийняття остаточного рішення за людиною. На жаль, про терміни практичного впровадження запропонованої технології нічого не повідомляється.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?