Обійми поліпшують самопочуття і стан здоров'я
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Обійми поліпшують самопочуття і стан здоров'я

Обійми поліпшують самопочуття і стан здоров'я
Джерело:  Ортодокс

Учені давно вже стали помічати, що після найзвичайніших обіймів практично всі люди відчувають впевненість, а самопочуття їх значно поліпшується. У результаті було прийнято рішення провести деякі дослідження, в ході яких фахівці з'ясували деякі цікаві факти. Так, організм закоханих, які туляться один до одного дуже тісно, ​​починає виробляти інтенсивно гормон окситоцин, причому в таких кількостях, що рівень його просто починає зашкалювати, пише Orthodox.
У підсумку підвищення рівня окситоцину в крові молодих людей призводить до того, що сексуальний апетит зростає ще більше і підвищується почуття довіри між ними. Експерт у сфері нейроекономіки Пол Зак, який весь час проводить дослідження феномену обіймів, розповів, що вже не може порахувати, скільки людей він обійняв під час своїх експериментів.
Вчені з'ясували, що дотики, міцні обійми і поцілунки дуже важливі як для емоційного, так і психічного здоров'я. Такий фізичний контакт знижує в значній мірі ризик появи серцево-судинних хвороб, зменшує рівень гормонів страху і стресу, сприяє зміцненню імунітету і поліпшенню психічного стану. Результати дослідження показують, що обійми вкрай корисні для здоров'я, поліпшують настрій і самопочуття, тому обніматися рекомендується частіше.
Деякий час тому був створений Міжнародний День обіймів, головним чином, для тих, хто проявляє свої емоції дуже неохоче. Статистика показує, що американці в три рази рідше проявляють свої позитивні емоції в громадських місцях, ніж французькі пари. Знаменною є і та дата, на яку припадає Міжнародний день обіймів, оскільки в цей день люди отримують захист від хвороб, стресів і депресій.
Обніматися корисно в будь-який час року, але особливу користь відчути можна в зимовий час, позаяк міцні, але теплі обійми сприяють зниженню ризику розвитку простудних захворювань.
Але користь любовних обіймів не закінчується на цьому, справа в тому, що люди, які часто обіймаються, сплять дуже міцно, володіють міцною нервовою системою, частіше посміхаються і взагалі налаштовані позитивно до оточуючих. Вчені виявили, що ніжні і короткочасні обійми допомагають нейтралізувати екзистенційну кризу, а також почуття страху і паніки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?