Путін назвав включення Донбасу до складу України «маячнею»
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін назвав включення Донбасу до складу України «маячнею»

Путін назвав включення Донбасу до складу України «маячнею»

На засіданні міжрегіонального форуму руху «Загальноросійський народний фронт» президент РФ Володимир Путін заявив, що кордон між РФ і Україною в радянські часи був проведений "необґрунтовано" і «довільно», передає ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
«Кордони (СРСР) визначали абсолютно довільно і, загалом-то, далеко не завжди обґрунтовано. Україні, припустимо, Донбас передали під яким приводом? Підвищення відсотків пролетаріату в Україні для того, щоб мати там велику соціальну підтримку. Маячня якась, розумієте? І це не єдиний приклад, і інших багато», - сказав лідер РФ.
Путін вважає, що треба інакше подивитися на «ідеї, які сформулював тодішній керівник радянської держави Володимир Ленін». За його словами, Сталін тоді сформулював ідею автономізації майбутнього Радянського союзу.
«Відповідно з цією ідеєю всі інші суб'єкти майбутньої держави мали увійти в СРСР на основі автономії з широкими повноваженнями. Ленін розкритикував позицію Сталіна і сказав, що це була несвоєчасна, неправильна ідея. І більше того, він просунув ідею входження всіх майбутніх суб'єктів цієї держави, а тоді було 4 суб'єкти - Росія, Україна, Білорусія і, до речі кажучи, південь Росії, Північно-Кавказька федерація, як вона називалася - ви краще за мене знаєте», - зазначив Путін.
«Так от, він, Ленін, виступив за те, щоб держава, Радянський союз утворився на основі, як він говорив, я можу помилитися, але ідея зрозуміла, повної рівноправності, з правом виходу з Радянського союзу. І ось це і є міна уповільненої дії під будівлю нашої державності. Мало того, що до кордону прив'язали етноси багатонаціональної, по суті, унітарної держави, до якихось територій», - додав президент РФ.
Нагадаємо, раніше Володимир Путін вперше розкритикував Володимира Леніна за розвал СРСР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?