Телеканал BBC представив фільм «Таємні багатства Путіна» (вiдео)
Категорія
Культура
Дата публікації

Телеканал BBC представив фільм «Таємні багатства Путіна» (вiдео)

Телеканал BBC представив фільм «Таємні багатства Путіна» (вiдео)
Джерело:  Дощ

У документальному фільмі Річарда Білтона президент РФ Володимир Путін звинувачується у використанні влади з метою накопичити таємні статки. Колишні кремлівські інсайдери розповіли авторам фільму, як президент «ховає свої багатства», передає ONLINE.UA з посиланням на Дождь.
Автор документального фільму називає Путіна найбагатшою людиною в Європі і одним із найбагатших людей у ​​світі. Його статки оцінюється в $40 мільярдів. У картині підполковник юстиції РФ Андрій Зиков, який вів так звану «справа Путіна», розповідає, що президент РФ володіє нерухомістю в Іспанії. Кошти на будівництво котеджів були нібито переведені в Іспанію корпорацією «Двадцятий трест». За фактом розкрадання бюджетних коштів керівництвом цього акціонерного товариства було відкрито кримінальне провадження, яке розслідував підполковник, займаючи тоді посаду слідчого з особливо важливих доручень. За словами Зикова, в розкраданні грошей цією корпорацією замішаний особисто Путін, з чиєї ініціативи вона і була створена.
У фільмі російський бізнесмен Макс Фрідзон звинувачує Путіна в отриманні 4% нафтової компанії Фрідзона, коли він ще був заступником мера Санкт-Петербурга. Компанія отримала ексклюзивні права на поставку авіапалива в аеропорт «Пулково». Фрідзон стверджує, що спочатку Путін просив собі частку в розмірі 15%, проте ні в яких документах це не було зазначено. Кремль подібні звинувачення заперечує.
Як розповів журналісту екс-глава «Совкомфлота» Дмитро Скарга, люди з близького оточення президента РФ називають його Михайлом Івановичем - це псевдонім Путіна.
Скарга також розповів ВВС, що в березні 2002 року курирував передачу Путіну яхти «Олімпія» від олігарха Романа Абрамовича за $45 млн. Яхта була передана через офшорну компанію, але справжнім власником був особисто президент.
«Поточні витрати на яхту оплачувалися з російського бюджету», - зазначив співрозмовник телеканалу.
За його словами, частим гостем яхти був друг Путіна Геннадій Тимченко, який до 2014 року був власником нафтотрейдера Gunvor. У фільмі йдеться, що президент РФ мав інвестиції в цій компанії. Адвокати Тимченка категорично заперечують звинувачення, називаючи їх пропагандою.



Раніше Мінфін США вперше прямо звинуватив Путіна в корупції. Представник президента РФ це звинувачення спростував.
Раніше президент РФ назвав включення Донбасу до складу України «маячнею».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?