Прем'єр Малайзії виправданий від звинувачень у корупції
Категорія
Світ
Дата публікації

Прем'єр Малайзії виправданий від звинувачень у корупції

Прем'єр Малайзії виправданий від звинувачень у корупції
Джерело:  BBC

Головний прокурор Малайзії повідомив про зняття звинувачень у корупції з прем'єр-міністра Наджиба Разака, в тривалому фінансовому скандалі, який охопив націю, пише BBC News, передає ONLINE.UA.
Офіс Генерального прокурора сказав, що $681 млн, які Наджиб отримав на свій банківський рахунок, були особистим подарунком від королівської сім'ї Саудівської Аравії.
Критики стверджували, що гроші прийшли з державної власності інвестиційного фонду 1MDB. Наджиб послідовно заперечував ці звинувачення, але зіткнувся з тиском. Влада по боротьбі з корупцією раніше заявила, що він отримав гроші в подарунок від іноземного спонсора.
Генеральний прокурор Мухаммед Алі Апанді, спілкуючись з пресою у вівторок сказав, що сума була «особистим даром» королівської сім'ї Саудівської Аравії, переданим у період з кінця березня до початку квітня 2013 року. Він додав, що посадові особи по боротьбі з корупцією зустрілися зі свідками, у тому числі з людиною, яку ідентифікували як спонсора.
"Я задоволений, що немає ніяких доказів того, що цей дар був протиправним", - сказав він, додавши, що немає доказів, що показують, що гроші були використані в якості "стимулу чи нагороди" Наджибу за використання його посади прем'єр-міністра у протиправних цілях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?