Парламент не подолав вето президента на закон про органи внутрішніх справ
Категорія
Політика
Дата публікації

Парламент не подолав вето президента на закон про органи внутрішніх справ

Парламент не подолав вето президента на закон про органи внутрішніх справ
Джерело:  Укрінформ

На першому в 2016 році засіданні Верховної Ради 91 народний депутат проголосував за подолання вето президента України на Закон «Про органи внутрішніх справ», повідомляє  ONLINE.UA  з посиланням на  Укрінформ.

Цих голосів виявилося недостатньо і після голосування спікер Верховної Ради Володимир Гройсман повідомив: «Вето не подолано, закон скасовано».

Петро Порошенко запропонував відхилити Закон про органи внутрішніх справ, прийнятий ще 2 липня 2015 року, як такий, «який не відповідає Конституції та іншим законам України, створює загрози національній безпеці та обороноздатності держави, не відповідає стандартам демократичного цивільного контролю за діяльністю правоохоронних органів держави».

За словами глави держави, в законі йдеться про перелік центральних органів виконавчої влади, діяльність яких спрямовується і координується урядом через міністра внутрішніх справ, що обмежує конституційні повноваження Кабміну і є перевищенням парламентом своїх повноважень. Президент вважає порушенням європейських стандартів підпорядкування підрозділу внутрішньої безпеки МВС безпосередньо міністру внутрішніх справ.

Нагадаємо, раніше на засіданні Верховної Ради парламентарії  відмовилися  скасувати позачергові вибори мера Кривого Рогу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?