Президент Болгарії назвав відносини РФ із Заходом "холодним миром"
Категорія
Світ
Дата публікації

Президент Болгарії назвав відносини РФ із Заходом "холодним миром"

Президент Болгарії назвав відносини РФ із Заходом "холодним миром"

Нинішній стан відносин РФ і західної демократичної громадськості слід характеризувати терміном "холодний мир". Таку думку висловив президент Болгарії Росен Плевнелієв під час виступу в Парламентській асамблеї Ради Європи в Страсбурзі, передає ONLINE.UA з посиланням на Європейську правду.
"Гра в Європі змінилася. Україна стала чинником, який змінив правила гри. Ми увійшли в нову фазу, яку я називаю терміном "холодний мир", тому що ми, на жаль, бачимо елементи, риторику і пропаганду, характерні для часів холодної війни", - сказав болгарський лідер.
Плевнелієв наголосив на необхідності і далі підтримувати Україну в такій ситуації.
"Анексія Криму була грубим порушенням міжнародного права та його принципів. Болгарія твердо підтримує суверенітет і територіальну цілісність України. Для нас Крим - це Україна, а Україна - це Європа", - додав президент Болгарії.
Раніше президент РФ Володимир Путін назвав включення Донбасу до складу України "маячнею".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?