РФ приєдналася до списку найгірших економік світу
Категорія
Економіка
Дата публікації

РФ приєдналася до списку найгірших економік світу

РФ приєдналася до списку найгірших економік світу
Джерело:  CNN

Офіційні дані, оприлюднені 25 січня, підтвердили, що економіка РФ скоротилася на 3,7% в 2015 році, призвівши до глибокого спаду і приєднанню до списку 10 найгірших світових ринків, що розвиваються, року, пише CNN Money, передає ONLINE.UA.
Удар по РФ завдало зниження цін на нафту з середини 2014 року і західні санкції, накладені в тому ж році через підтримку країною сепаратистських сил в Україні. Російська валюта опустилася до рекордного мінімуму, прискоривши інфляцію і призвівши до зубожіння мільйонів.
Міністр економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв, спілкуючись з журналістами, сказав, що є ознаки того, що спад ВВП в грудні був дном перед відновленням. Деякі країни також говорять про можливість зняття санкцій в цьому році. Але із цінами на нафту, які продовжують падати, шанси на велике відновлення виглядають дуже невисокими, а Міжнародний валютний фонд очікує скорочення ВВП РФ ще на 1% в 2016 році.
Україна посіла 5 місце в списку, до якого входять також країни Азії, Африки та Південної Америки, показавши зниження ВВП на 9% в 2015 році.
Список з 10 країн з ринком з найбільшими відсотковим падінням ВВП в минулому році, на основі оцінок МВФ, без урахування Сирії:
1. Ємен -28%
2. Сьєрра-Леоне -24%
3. Венесуела - 10%
4. Екваторіальна Гвінея -10%
5. Україна -9%
6. Бурунді -7%
7. Лівія -6%
8. Південний Судан -5%
9. Бразилія -3.8%
10. РФ -3.7%

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?