Ньюйоркці стали менше курити через низькі ціни на сигарети
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ньюйоркці стали менше курити через низькі ціни на сигарети

Ньюйоркці стали менше курити через низькі ціни на сигарети

Кількість курців у Нью-Йорку знизилася до рекордного показника в історії, до 13,9%. За даними дослідження здоров'я жителів міста до 2014 року рівень споживання тютюну стабільно зростало, повідомляє  ONLINE.UA, посилаючись на  УНИАН.
Найбільш значущі зміни зафіксовані серед курців у віці від 25 до 44 років. Рівень куріння впав з 19,4% у 2013 році до 16,1% у 2014 році. У віковій групі 45-65 років кількість курців скоротилася з 17,6% до 14,8%.
Ще у 2013 році мер Нью-Йорка ініціював відразу кілька антитютюнових програм. Перша - розрахована на тих, хто курить 1-2 сигарети в день з мінімальною ціною за пачку $10,5. І друга - обмеження за віком. У Нью-Йорку легально можна купити сигарети, тільки якщо вам є 21 рік.
Також були заборонені всілякі акції та знижки, які спрямовані на сприянню продажів тютюну.


Один з докторів університету Північної Кароліни, впевнений, що політика мінімальної ціни відмінно сприяє скороченню кількості курців у групі з низьким рівнем достатку, яка і є цільовою аудиторією тютюнових компаній.
Нагадаємо, у грудні 2015 року ВР зобов'язала Кабмін встановити мінімальну ціну на пачку сигарет. У свою чергу європейський суд визначив, що суверенні уряду вправі забороняти продаж сигарет дешевше, ніж сума собівартості їх та обов'язкових платежів. У 2014 році собівартість пачки сигарет українського виробництва становила 5,30 грн. Крім того, з 1 січня обов'язкові платежі (акциз, ПДВ, вартість акцизної марки) складають 10,82 грн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?