Майже 50 міст Бразилії скасували карнавал
Категорія
Світ
Дата публікації

Майже 50 міст Бразилії скасували карнавал

Майже 50 міст Бразилії скасували карнавал
Джерело:  G1

Влада багатьох міст Бразилії скасували карнавали з двох причин - через кризу і боротьби з вірусами денге і ЗІКу, повідомляє  ONLINE.UA, посилаючись  G1.


48 міст у Бразилії, у штатах Гояс, Мінас‑Жерайс, Параїба, Ріо‑де‑Жанейро, Ріо‑Гранді‑ду‑Норті, Рондонія і Токантінс, прийняли рішення скасувати святкування щорічного карнавалу. Причиною стала економічна криза, яку переживає країна.
Інші міста, більшість з яких розташовані в Сан‑Паоло, скасували святкування, щоб перенаправити кошти на боротьбу з вірусами денге і  зіка, випадки яких в останній рік почастішали. Крім того, деяким містам довелося відмовитися від свята, щоб ліквідувати наслідки сильних дощів, що пройшли в країні в останні дні.
Навіть в місцях, де карнавал все‑таки відбудеться, влада уріже початкову програму з нинішньої кризи. За підрахунками аналітиків, цього року ВВП Бразилії знизиться на 2,99 %. Відомо, що 2015 року це скорочення склало 3,71 %, а інфляція перевищила 10 %.
Карнавали в Бразилії проводяться щороку за 40 днів до Великодня. Цього року вони пройдуть 6-9 лютого.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?