Учені розповіли, як нестача вітаміну D проявляється в організмі
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Учені розповіли, як нестача вітаміну D проявляється в організмі

Учені розповіли, як нестача вітаміну D проявляється в організмі
Джерело:  Ортодокс

Авітаміноз - це явище, при якому організм недоотримує необхідний спектр вітамінів для забезпечення функціонування всіх його органів. Якщо який-небудь орган не повністю отримує вітаміни, він перестає повноцінно працювати. У результаті людина починає страждати від різних симптомів - починаючи від сонливості, і закінчуючи розвитком хронічних захворювань, пише Orthodox.
Так, наприклад, брак вітаміну D в організмі може відбитися на роботі опорно-рухової системи, провокувати розвиток остеопорозу і прееклампсії у вагітних, викликати дряблість м'язів і сприяти розвитку діабету другого типу. Недавні дослідження фахівців з Англії довели, що авітаміноз, крім інших неприємностей, може провокувати виникнення болю в усьому тілі, які стають супутнім явищем для подальшого розвитку ревматизму і неврологічних розладів. Щоб раціон харчування зміг забезпечувати організм, наприклад, вітаміном D, в нього необхідно додавати риб'ячий жир, рибу, печінку, гриби і яєчні жовтки. Крім продуктів харчування, вітамін D надходить разом із ультрафіолетом, який отримує організм, перебуваючи під сонцем.
Проведене дослідження із залученням 2300 європейців показало, що чоловіки, у яких була знижена концентрація вітаміну D в крові, в два рази частіше піддавалися хронічним захворюванням, ніж ті, у кого вітамін D в крові був в достатній кількості. Дослідження також показали, що в основному від браку вітаміну D страждали чоловіки, які одночасно з нестачею вітаміну мали ожиріння або були фізично не активні, а також чоловіки, які перебували в стані стресу або депресії. Таким чином, дослідники підсумували, що брак в організмі вітаміну D може призвести до скелетно-м'язових болів, оскільки дефіцит цього вітаміну позначається на твердості кісткової системи організму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?