ФРН продовжить докладати зусиль для вирішення ситуації в Україні - дипломат
Категорія
Політика
Дата публікації

ФРН продовжить докладати зусиль для вирішення ситуації в Україні - дипломат

ФРН продовжить докладати зусиль для вирішення ситуації в Україні - дипломат

Український незалежний центр політичних досліджень та Фонд Конрада Аденауера організували круглий стіл "Україна в пріоритетах головування Німеччини в ОБСЄ в 2016 році", передає ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
Під час круглого столу постійний заступник посла Німеччини в Україні Вольфганг Біндзайль заявив, що його країна не йтиме на компроміс у питаннях дотримання норм міжнародного права при вирішенні ситуації в Донбасі. За його словами, ФРН зацікавлена ​​у функціонуванні системи, де домінуватиме довіра і загальна безпека в Європі.
"ОБСЄ перебуває в ситуації архітектури європейської безпеки. Німеччина погодилася головувати в ОБСЄ в той момент, коли ця криза вже був очевидна. Водночас ми залучені в ініціативи врегулювання конфліктів, більшість яких відносяться до так званого Мінського процесу і зосереджені на вирішенні конфлікту на Донбасі", - сказав дипломат.
Біндзайль зазначив, що для ефективного функціонування місії ОБСЄ у вирішенні поточних проблем організація вимагає адекватних ресурсів і фінансування. Заступник посла переконаний, що криза на сході України є порушенням міжнародного права і викликом для загальної безпеки Європи. Тому дуже важливо дотримуватися міжнародних принципів.
"І ми не будемо поступатися в цьому питанні", - наголосив німецький дипломат.
На думку Біндзайля, анексією Криму і вторгненням на Донбас РФ кинула виклик мирної співпраці та спільній безпеці. Дипломат запевнив, що Німеччина і далі докладатиме зусиль, як в ОБСЄ, так і в рамках "нормандського формату", для вирішення ситуації в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?