В Австрії створили пляшку, яка виробляє воду з повітря (відео)
Категорія
Технології
Дата публікації

В Австрії створили пляшку, яка виробляє воду з повітря (відео)

В Австрії створили пляшку, яка виробляє воду з повітря (відео)
Джерело:  gagadget.com

Австрійський дизайнер Крістоф Ретезат (Kristof Retezár) зробив гаджет Fontus для велосипеда, який збирає питну воду з повітря. Гаджет представляє з себе бокс із пластику для конденсації і знімну пляшку, все це кріпиться до рами велосипеда. Для конденсації води в Fontus використовується потік повітря, який з'являється під час їзди. Волога осідає на охолоджені водовідштовхувальні пластини у вигляді конденсату, з яких краплі стікають вниз. Охолодження пластин відбувається за допомогою вбудованого термоелектричного перетворювача, а живиться пристрій від сонячної батареї, пише gagadget.com.


Як стверджує винахідник, при вологості повітря 80-90% і температурі близько +30 ° С, за годину можна отримати 0.5 літра питної води. Поки що в пристрої є фільтр для очищення тільки від крупних частинок, тож у регіонах з особливо забрудненим повітрям використовувати не варто. Надалі планується удосконалення з додаванням вугільного фільтра, який дозволить використовувати Fontus і в містах. Плюс планується універсальний варіант зі знімною сонячною панеллю і вентилятором для нагнітання повітря, що дозволить використовувати не тільки на ходу.

Крістоф Ретезат планує навесні запустити краудфандінг-кампанію на випуск Fontus. На його думку, вартість не перевищуватиме $100.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?