Правозахисники назвали ситуацію з правами людини в Криму репресивною
Категорія
Політика
Дата публікації

Правозахисники назвали ситуацію з правами людини в Криму репресивною

Правозахисники назвали ситуацію з правами людини в Криму репресивною
Джерело:  УНН

Правозахисна організація Human Rights Watch опублікувала звіт за 2015 рік, в якому йдеться про проблеми жителів окупованого Криму, зокрема про порушення свободи слова, передає ONLINE.UA з посиланням на УНН.
Як зазначають правозахисники, люди, які відмовляються від російського громадянства і зберігають українське, стикаються з серйозними труднощами в доступі до освіти, працевлаштуванні та соціальній допомозі. Окупаційна влада не проводить ефективні розслідування насильницьких зникнень кримськотатарських і проукраїнських активістів, які відбулися в 2014 році. Влада анексованого Криму, як і раніше, примушує мовчати критиків і продовжує чинити тиск на кримських татар - етнічну меншину, яка відкрито критикує дії РФ на півострові.
У звіті HRW говориться, що кримськотатарський телеканал ATR-ТВ, відомий своїми критичними репортажами про анексію Криму Росією, у квітні був змушений припинити свою діяльність через неможливість перереєструватися відповідно до законодавства РФ у строк, встановлений владою. Радіостанція "Мейдан" і дитячий телеканал "Лалі", які є частиною того ж медіахолдингу, що і ATR-ТВ, також були закриті.
"Також у травні кримська влада знову відмовила у дозволі на проведення громадських заходів з нагоди річниці депортації кримських татар (1944) в Сімферополі", - зазначають правозахисники.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?