Ранкова каша продовжує життя людині
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Ранкова каша продовжує життя людині

Ранкова каша продовжує життя людині
Джерело:  Ортодокс

Регулярне вживання каші на сніданок може продовжити роки життя. Такого висновку дійшли науковці з Гарвардської школи громадської охорони здоров'я, пише Orthodox.
Харчування з високим вмістом цільного зерна і зернових волокон знижує ризик передчасної смерті від хронічних хвороб, включаючи рак, хвороби серця, захворювання дихальних шляхів і діабету, відзначають фахівці. Цільне зерно є багатим джерелом клітковини і інших поживних речовин, таких як мінерали і антиоксиданти.
У ході досліджень вчені виявили, що у людей, які з'їдали, в середньому, 34 г продуктів з цільного зерна в день, ризик передчасної смерті знижувався на 17% порівняно з тими, хто вживав всього 3,98 г цільнозернових продуктів щодня. Навіть якщо взяти до уваги такі фактори, як фізична активність і індекс маси тіла, зниження ризику залишалося колишнім. Дослідники також оцінили ризик отримання різних захворювань. Харчування з високим вмістом цільного зерна було пов'язано з 11% -ним зниженням ризику смерті від респіраторних захворювань і з 48% -ним зниженням ризику розвитку діабету. Також високе споживання зернових волокон знижувало ризик смерті від раку і діабету на 15% і 34% відповідно.
До цільнозернових продуктів відносяться крупи, що представляють собою цільні насіння рослин, що містять зародок і оболонки. Сюди входять гречка, перловка, пшоно, бурий рис, кіноа і вівсяні пластівці тривалого приготування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?