Через неекономне використання Україна переплачує за газ - Зубко
Категорія
Економіка
Дата публікації

Через неекономне використання Україна переплачує за газ - Зубко

Через неекономне використання Україна переплачує за газ - Зубко
Джерело:  Укрінформ

Віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко повідомив, що Україна витрачає близько 11 млрд кубометрів газу на опалення житлового сектора, це означає, що тільки на субсидії доводиться витрачати на 1 млрд гривень більше, передає ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.
Також Зубко заявив, що взимку Україна витрачає на 1 м квадратний 230 кВт газу, що майже вдвічі більше, ніж витрачає Польща. Придбання газу при такому споживанні може стати серйозною загрозою для нашої безпеки. Через неекономне користування Україна переплачує за субсидії на 1 млн гривень більше.
«І чим далі вартість газу наближатиметься до ринкової, тим більше ми будемо змушені витрачати. І виникає питання, що краще: витратити ці кошти на енергоефективність або просто в повітря, щоб не вкладатися в енергоефективні технології?», - зазначив віце-прем'єр.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?