В Україні створять Інститут книги
Категорія
Культура
Дата публікації

В Україні створять Інститут книги

В Україні створять Інститут книги
Джерело:  LB.ua

Верховна Рада в четвер, 28 січня, підтримала створення Інституту книги, передає ONLINE.UA з посиланням на LB.ua.
Відповідний законопроект "Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення системи державного управління в книговидавничій сфері" підтримали 232 парламентарія.
Відповідно до законопроекту, Інститут книги буде державною установою, що займеться формуванням політики держави у сфері культури і мистецтв. Його метою стане підтримка книговидавничої діяльності, популяризація читання, стимулювання перекладацької діяльності та популяризація української літератури у світі. Директор Інституту книги буде призначений за результатами конкурсного відбору. Термін повноважень - п'ять років.
Ідея створення такого Інституту книги була озвучена експертами у сфері книговидавництва на конференції, що проходила в Києві влітку 2014 року. У Польщі існує аналогічний Інститут, який займається сферою книговидавництва.
Нагадаємо, сьогодні в парламенті планується розгляд змін до Конституції щодо правосуддя.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?