Учені заявили, що хвороба Альцгеймера може бути заразною
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Учені заявили, що хвороба Альцгеймера може бути заразною

Учені заявили, що хвороба Альцгеймера може бути заразною
Джерело:  Ортодокс

Міжнародна група дослідників напередодні заявила, що хвороба Альцгеймера може бути заразним захворюванням. Фахівці встановили, що ця хвороба може передаватися після пересадки твердої мозкової оболонки. Згодом після такого роду хірургічних втручань пацієнт може померти від захворювання Крейцфельда-Якоба, пише Orthodox.
Спільнота швейцарських і австралійських фахівців виявила, що хвороба Альцгеймера може передаватися після операції з пересадки твердої мозкової оболонки. Вчені стверджують, що нездужання в організмі хворого викликають так звані пріони, які стають причиною розвитку захворювання за типом хвороби Альцгеймера. На тлі цих збоїв у роботі організму в мозку починає відбуватися індукування бляшок з білка Aβ, що негативно позначається на пересадженій твердій оболонці.
Фахівці встановили, що позначений психічний розлад з'являвся в організмі пацієнтів внаслідок того, що при проведенні операції до складу деяких донорських елементів спочатку входили пріони, які і викликали розвиток хвороби Альцгеймера. Згідно із заявою вчених, це психічне захворювання є все-таки заразним. Раніше вважалося, що хвороба Альцгеймера розвивається безпосередньо в організмі хворого і не передається ніякими шляхами передачі хвороб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?