Рада відмовилася розглядати закон про вибори народних депутатів
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада відмовилася розглядати закон про вибори народних депутатів

Рада відмовилася розглядати закон про вибори народних депутатів

Парламент не включив до порядку денного законопроект про внесення змін до закону «Про вибори народних депутатів України» (про виключення кандидатів у народні депутати з виборчого списку в багатомандатному окрузі), передає ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
Всього 184 народних депутати з 345, зареєстрованих у сесійній залі, проголосували за включення законопроекту до розгляду.
Законопроект пропонує встановити, що перелік і черговість кандидатів у депутати у виборчому списку, визначені партією, не можуть бути змінені після подачі документів реєстрації Центральною виборчою комісією до оголошення результатів виборів. Після оголошення результатів кандидати в депутати можуть бути виключені з виборчого списку за рішенням з'їзду партії. Рішення з'їзду партії про виключення кандидатів у депутати з виборчого списку підлягає реєстрації в ЦВК.
Наразі у відповідному положенні визначається тільки, що перелік і черговість кандидатів у депутати у виборчому списку, визначені партією, не можуть бути змінені після подачі документів на реєстрацію до ЦВК.
Раніше депутати направили до КСУ законопроект про внесення змін до Конституції України в частині правосуддя.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?