Суд ЄС скасував санкції проти Сергія Клюєва
Категорія
Політика
Дата публікації

Суд ЄС скасував санкції проти Сергія Клюєва

Суд ЄС скасував санкції проти Сергія Клюєва

У четвер, 28 січня, суд Євросоюзу виніс рішення на користь народного депутата України Сергія Клюєва, передає ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.
Суд ЄС вважає неприпустимим запроваджувати санкції Євросоюзу тільки на підставі того, що в державі, яка не входить до складу ЄС, розпочато попереднє розслідування проти певної особи.
Рішення стосується лише одного з братів Клюєвих, хоча в суді повідомили, що скарга Сергія Клюєва на Раду ЄС майже ідентична скарзі його брата Андрія Клюєва, колишнього першого віце-прем'єра України і екс-глави адміністрації президента.
Суд виніс рішення скасувати заморожування активів Клюєва. Однак це не означає негайного зняття арешту з активів братів Клюєвих. Юридично Суд ЄС скасував лише той арешт, який діяв з березня 2014 року по березень 2015 року, в той час як санкції 2015-2016 року діють досі.
Раніше стало відомо, що Суд Євросоюзу оголосив про неправомірність санкцій проти Миколи Азарова і його сина.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?