Peugeot і Іран підписали угоду про партнерство
Категорія
Економіка
Дата публікації

Peugeot і Іран підписали угоду про партнерство

Peugeot і Іран підписали угоду про партнерство

Президент Ірану Хасан Рухані з офіційним візитом відвідав Францію, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Європейську правду.
Під час візиту іранський лідер підписав з французьким автоконцерном Peugeot угоду про партнерство вартістю 400 млн євро. Автоконцерн Peugeot працюватиме з виробником Iran Khodro, а перші автомобілі, як очікується, зійдуть з конвеєра в наступному році.
Peugeot став першим європейським автовиробником, який оголосив про повернення в Іран після зняття санкцій проти країни.
Peugeot і його французький партнер Citroen вироблятимуть разом ыз іранцями 200000 автомобілів на рік з використанням деталей, виготовлених в Ірані. Очікується, що в Ірані вироблятимуть компактні моделі Peugeot 208 і 301.
Концерн Peugeot пішов з Ірану в 2012 році після впровадження західних санкцій. У той час Іран був для компанії другим за величиною ринком після Франції.
Нагадаємо, іранський президент вперше після скасування санкцій проти його країни здійснює офіційний візит до Європи. Під час візиту іранського лідера до Італії були підписані договори, що стосуються енергетики та інфраструктури на суму близько $17 млрд.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?